Meer informatie

 •         Zwolle, 10.12.2019

  Geachte heer, mevrouw,

  Sinds 1994 zijn we met veel plezier werkzaam in onze huisartsenpraktijk in Assendorp. De huisartsgeneeskunde heeft zich in die jaren sterk ontwikkeld, maar binnen deze veranderingen hebben we steeds geprobeerd de zorg voor u zo goed en zo persoonlijk mogelijk te organiseren.

  We merken afgelopen jaar dat we na deze 25 jaar behoefte hebben na te denken hoe we de ontwikkeling van de praktijk en onze eigen ontwikkeling vorm kunnen geven, zodat we met evenveel plezier en enthousiasme de praktijk nog vele jaren voort kunnen zetten.

  Vanaf komende kerstdagen tot 1 september 2020 hebben we de keus gemaakt een lange periode vrij te nemen.

  De mogelijkheid om dit te realiseren deed zich voor omdat juist komende maanden twee goede, betrouwbare huisartsen beschikbaar zijn, die hun opleiding in onze praktijk hebben genoten. Dit zijn S. Bouwman en L. Paalman, welke u mogelijk dus al kent.

  Daarnaast blijven M. Meijerink en R. Sloothaak beiden in de praktijk werken. Hiermee werken in onze praktijk vier huisartsen, waar wij alle vertrouwen in hebben dat ze, aansluitend op onze stijl, goede deskundige huisartsenzorg leveren samen met de andere medewerkers van de praktijk.

  Wij verheugen ons erg op deze periode, maar ook om daarna voor u in onze mooie praktijk weer beschikbaar te zijn als huisarts.

  Veel groeten en goede feestdagen,

  A.J.M. Groot

  O. Schwantje

   

 • 12-09-2017

  Sinds 1994 werken O. Schwantje en A.J.M. Groot als huisarts aan de Assendorperdijk 70 te Zwolle. In deze tijd is veel veranderd.

  De laatste jaren zijn er veel activiteiten vanuit het ziekenhuis gedelegeerd naar de huisartsenpraktijk. We verzorgen de controle en behandeling van diabetes, COPD en astma en de toename van zorg voor ouderen is een uitdaging waar we als huisartsen een antwoord op willen formuleren. Daarom zijn er afgelopen jaren veel mensen bij ons komen werken om ons hierin te ondersteunen. Praktijkondersteuners, doktersassistentes en een derde huisarts. De zorg om uw gezondheid en preventie van ziekten staan voor ons op het eerste plan. Dit kan gerealiseerd worden en nieuwe uitdagingen kunnen het hoofd worden geboden als er voldoende personeel en ruimte is om dit te realiseren.

  Bovenstaande ontwikkelingen hebben geleid tot een verbeterde kwaliteit van de door ons geleverde huisartsenzorg, maar het persoonlijke contact in de spreekkamer, wat in onze ogen de kern van de huisartsgeneeskunde is, willen wij ook versterken. Uit onderzoeken blijkt dat bij een vaste huisarts, die u goed kent, de kwaliteit van zorg verbetert, omdat deze u als persoon met uw medische voorgeschiedenis goed kent.

  Dit is de reden voor enkele veranderingen.

  Naast dokter Meijerink komt dokter Sloothaak werken in de praktijk. Zij zullen samen de verantwoordelijkheid dragen voor een vaste groep patiënten. Er zal een verbouwing in de praktijk plaatsvinden, waar zij spreekuur zullen doen. Nieuwe patiënten in onze praktijk kunnen zich bij hen aansluiten, en kunnen op hun persoonlijke zorg rekenen.

  De zorg voor diabetes, COPD en astma, ouderenzorg, zullen door de hele praktijk gedragen blijven worden, zoals nu ook gebeurt, via de assistentes en praktijkondersteuners. Zo kunnen we u de zorg om uw gezondheid geven en voor preventieve gezondheidszorg optimale kwaliteit bieden.

  Voor de toekomst is het streven dat u tijdens vakanties van de huisartsen de eigen praktijk kunt blijven bezoeken. Dit zullen we komende jaren proberen te realiseren. Sinds vorige zomer is in de zomervakantie de praktijk bemand gedurende 3 dagen. Dit jaar was M Meijerink, ondersteund door een doktersassistente aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag.

  Wij denken dat we op deze manier betere, continue zorg kunnen leveren.